top of page

Κατάσταση μονοπατιού - Τελευταία ενημέρωση 12/3/2022

Updated: Apr 4, 2023

Ακολουθώντας το πλάνο του Β' εξαμήνου του 2021, τον περασμένο Ιούνιο ξεκινήσαμε εργασίες ανοίγοντας το διάδρομο κλειστών δασικών μονοπατιών, που εντοπίστηκαν για τη σύνθεση της διαδρομής του Pindus Trail στα όρια του νομού Φωκίδας. Οι αποστολές στα ορεινά του νομού, συνεχίζονται και στο Α' εξάμηνο του 2022, προετοιμάζοντας το έδαφος στο συνολικό μήκος των μονοπατιών που εντοπίζονται στη δασική ζώνη. Στις αρχές Απριλίου 2022 αρχίζει η τοποθέτηση της οριστικής σήμανσης στο τμήμα των 90χλμ στα όρια του νομού Φωκίδας.


Με μια προεκτίμηση βάσει των απαιτούμενων προετοιμασιών και εφόσον όλα κυλούν ομαλά, προβλέπουμε για τη διαδρομή διάσχισης Δελφοί – Αρτοτίνα 90χλμ τα παρακάτω:


Α) προσπελάσιμα όλα τα τμήματα, που κινούνται εντός δασικής ζώνης, οικισμών και περιαστικά με σήμανση (ημιμόνιμο υλικό σήμανσης υψηλής αντοχής) για ασφαλή διέλευση, μέχρι τα τέλη Απριλίου 2022.


Β) προετοιμασίες για τη βατότητα και σήμανση των τμημάτων, που κινούνται σε μεγαλύτερα υψόμετρα (υποαλπική-αλπική ζώνη) μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2023.


Γ) ολόκληρη τη γραμμή διάσχισης 96 χιλιομέτρων (δείτε τον παρακάτω χάρτη) πλήρως διαμορφωμένη και σηματοδοτημένη αμφίδρομα, στα πλαίσια των προδιαγραφών που ορίζει η νομοθεσία, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023.


Θα ενημερώνουμε εγκαίρως για κάθε τμήμα που ολοκληρώνεται και κρίνεται ασφαλή για διέλευση.


> Στον εποπτικό χάρτη βλέπετε τη χάραξη της διαδρομής




bottom of page